Přihlásit se

POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU ZPŮSOBENOU KONĚM V ROCE 2018

Obrázek ke článku
5. 1. 2018

Od 15.1.2018 vstoupí v platnost nová smlouva mezi ČJF a pojšťovací makléřskou společností GrECo JLT Czech Republic s.r.o., která pro členy ČJF zprostředkovává pojištění odpovědnosti vyplývající z vlastnictví, držby nebo jiného oprávněného užívání koně. Pojištění se od 1.1.2018 sjednává prostřednictvím Jezdeckého Informačního Systému (JIS) 

Jedná se o pojištění odpovědnosti za újmu vyplývající z vlastnictví, držby nebo jiného oprávněného užívání koně. Pojištění poskytujeme ve spolupráci s makléřskou firmou GrECo JLT Czech Republic s.r.o., která pro nás toto pojištění zprostředkovala a řídí vznik a správu pojištění. Číslo nové pojistné smlouvy je: 7721072197. Smlouva je platná od 15. 1. 2018 do 14. 1. 2019. Následně bude prodlužována s platností vždy od 15.1 do 14.1. následujícího roku. Za jednotnou roční sazbu 520,- Kč/kůň je pojištěna odpovědnost v územním rozsahu Evropa, včetně připojištění újmy dalšího účastníka závodů.


Podrobné informace k pojištění naleznete na stránkách ČJF: Dokumenty >> Pojištění >> Pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou koněm

Postup sjednání pojištění v JIS:

  1. Pojištění koně v JIS musí provést korespondent subjektu, pod kterým je kůň registrovaný a má uhrazenou licenci
  2. Žádost o sjednání pojištění naleznete na neveřejné kartě koně, v záhlaví:
  3. Žádost spadne do tzv. nákupního košíku, je třeba ji zařadit do nějaké platby
  4. Po vytvoření platby dostanete platební údaje (číslo účtu kam zaplatit a variabilní symbol) s těmito údaji a přesnou částkou zaplaťe (platit lze i platební kartou)
  5. Po zaplacení bude žádost postoupena zaměstnancům sekretariátu a ti ji předají pojišťovně. Ta do cca 14 dnů odešle certifikát o pojištění
  6.  Platnost pojištění je okamžikem připsání peněz na účet ČJF.